Recepten

Herhalingsrecepten:

Als u medicijnen nodig heeft, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschrijven. In sommige gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening heeft. In dat geval kunt u op verschillende manieren uw medicatie herhalen: 

Via het patiëntenportaal: U kunt uw medicatie online bestellen via het patiëntenportaal. Wanneer u uw medicatie online besteld ligt deze, na goedkeuring van uw huisarts, na twee werkdagen bij de apotheek. Om gebruik te kunnen maken van deze online service dient u zich eerst aan te melden.

Via het telefoonnummer van de praktijk: 072-533 3080 keuzetoets 0

Via de herhaalservice van de apotheek: Uw apotheek heeft een herhaalservice voor uw chronische medicatie. U hoeft dan niet meer zelf uw medicijnen te bestellen. De apotheek zorgt ervoor dat deze elke drie maanden klaarligt. U kunt zich aanmelden voor deze service via de website: Apotheek Heylo of Apotheek Sibilo

 

Andere recepten:

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten hebt of over wil stappen op een ander medicijn. Zulke gevallen zult u altijd moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het spreekuur.