Recepten

Herhalingsrecepten:

Als u medicijnen nodig heeft, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschrijven. In sommige gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening heeft. In dat geval belt u nummer 072-5333080 en kiest u voor herhalingsrecepten, optie 2.

De receptenlijn :

De receptenlijn is uitsluitend voor het bestellen van herhaalrecepten. De lijn is 24 uur per dag bereikbaar.Tijdens afwezigheid hoort u het bandje waar u in dat geval uw herhaalrecepten kunt bestellen. U dent duiderlijk uw naam,geboortedatum, de naam van het medicijn, de sterkte , het aantal en eventuele bezorging in te spreken. Spreek duidelijk en langzaam.Er is tijd genoeg voor op het bandje.
De receptenlijn wordt om 11.00 afgeluisterd. Wanneer u voor dit tijdstip inspreekt liggen de medicijnen in principe de volgende ochtend voor u klaar bij uw apotheek.

Andere recepten:

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten hebt of over wil stappen op een ander medicijn. Zulke gevallen zult u altijd moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het spreekuur.