Nieuwsarchief

Landelijke actiedag huisartsen

Waarom wordt er een landelijke actiedag georganiseerd door de huisartsen? De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat onder druk. De zorgvraag neemt toe en wordt complexer. Door veranderingen in het zorgstelsel en schaarste op andere plekken in de zorg wordt er een steeds groter beroep gedaan op de huisartsenpraktijken overdag en op de huisartsenposten in de avond-, nacht- en weekenduren. Patiënten moeten na verwijzing door de huisarts steeds vaker lang wachten op vervolgzorg. Daardoor komt de tijd die de huisartsen per patiënt hebben om het goede gesprek te voeren in de knel en vinden steeds meer huisartsen en medewerkers de werkdruk te hoog. Dat is een bedreiging voor het animo om als huisarts en in de huisartsenzorg te werken. En dat terwijl de huisartsenzorg zo belangrijk is voor patiënten en zo’n cruciale schakel is in het hele zorgsysteem. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang blijft houden tot goede huisartsenzorg, daarom is het motto van de actieweek: “Iedereen een huisarts”. Het is het waard om daarvoor te knokken en te laten zien dat het tij gekeerd moet worden! publicatiedatum 27-06-2022

 

 

Patiëntenportaal

Sinds 1 januari 2021 zijn we gestart met het het patiëntenportaal. Dat betekent dat u zelf uw medisch dossier online kunt gaan bekijken. In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld de lijst met uw medicijnen.

Aangezien we in een opstartfase zijn, kan het zijn dat u nog niet direct toegang heeft tot uw gegevens. Wij doen ons best om deze nieuwe mogelijkheid zo snel mogelijk voor u beschikbaar te maken.

publicatiedatum 15-01-2021

 

Camera
Wij willen u erop wijzen dat er een camera in de wachtkamer hangt. Deze registreert permanent, maar er worden geen opnames gemaakt. We vinden het belangrijk om zicht te houden op wat zich afspeelt in de wachtkamer, met name als we tussen de middag luchen op een plaats waar we de wachtkamer niet kunnen zien. We hopen op uw begrip hiervoor.
publicatiedatum 22-11-2019

Accreditatie
Sinds het voorjaar van 2019 is onze praktijk officieel geaccrediteerd. Dit betekent dat onze praktijk heeft deelgenomen aan een toetsing vanuit de beroepsgroep, waarbij gekeken wordt of aan de voorwaarden van een goede bedrijfsvoering wordt voldaan.
publicatiedatum 09-09-2019

Privacy en delen van informatie
Op de Informatie pagina kunt u onder Privacy informatie vinden over privacy en het delen van informatie. Onder andere over het toestemming geven voor het delen van uw medische informatie via het LSP. Dit kan uw hulpverlener helpen om u snel de juiste medische zorg te kunnen bieden.